Agenda D.V.

Kerkdienst vrijdag 18 september:
15.15 uur ds. C. Bos, huwelijksbevestiging en inzegening van Jan Voordouw en Henny Langelaar.

Kerkdiensten zondag 20 september:
09.30 uur ds. A.L. van Zwet uit Putten, gemeenteleden wiens achternaam begint met de letter L t/m O zijn welkom in de dienst

18.30 uur, ds. C. Bos, bevestiging en afscheid ambtsdragers in een themadienst ‘Goed om te horen’. Naast de genodigden familieleden zijn gemeenteleden wiens achternaam begint met de letter P t/m T zijn welkom in de dienst

Zingen voor de dienst:
vm. Psalm 146 vers 1 en 3; nm. Psalm 146 vers 4 en 5.

Kinderoppas:
Wim Timmerman, Mariska van Os en Maaike Zijderlaan.

Startavond jeugdwerkers woensdag 16 september:
Alle gemeenteleden die een rol hebben in het jeugdwerk zijn per mail uitgenodigd voor woensdag 16 september. De avond is bedoeld voor ontmoeting, verdieping en praktische toerusting. Zeker in een bijzondere tijd als deze van groot belang voor ons als gemeente de eenheid te blijven zien en voeden. We starten om 18:30 uur met een gezamenlijke maaltijd. Inhoudelijk programma vanaf 19:30 uur. We rekenen op ieders komst, maar in verband met de richtlijnen van het RIVM is noodzakelijk dat je je aanmeldt. Mail niet gehad of vragen? Neem dan contact op met Wim Timmerman – 0654698913. 

Consistorievergadering:
Deze vergadering is gepland op donderdagavond 17 september om 20.00 uur in Maranatha.

Huwelijk:
Aanstaande vrijdag 18 september hopen Jan Voordouw en Henny Langelaar, Engherzandweg 45, 3461AE, om 15.15 uur in de kerk alhier een zegen te vragen over hun huwelijk. We wensen hen van harte Gods zegen en leiding in hun leven voor nu en in de toekomst. Als Schepper onderhoud God de natuur, maar zorgt ook voor ons mensen die op Hem vertrouwen zij worden niet teleurgesteld wanneer zij in Zijn wegen wandelen. In dat drievoudige verbond wil de Heere zijn zegen schenken. Heb een blijde dag!

Gebedskring:
Deze is er weer op zaterdag 19 september om 07:00 uur in het OCL. Anselm Grün schrijft over de betekenis van het gebed in tijden van crisis het volgende: 
‘De tweede betekenis van het gebed is de voorbede. Ik bid niet alleen persoonlijk tot God. Ik bid voor andere mensen, voor mijn familieleden en bekenden, dat zij niet door het virus getroffen worden. Ik bid voor artsen en verpleegkundigen, dat zij voldoende kracht mogen vinden om hun werk te kunnen doen. En ik bid om een einde van de crisis. Wanneer ik voor anderen bid, geeft dat mij hoop voor mensen. Het gebed toont mij ook vaak wat ik zelf voor zieken kan doen. Tijdens het gebed schieten mij vaak woorden te binnen die ik aan de ander zou kunnen zeggen of schrijven. En ik vertrouw erop dat de ander in Gods goede handen is. De mensen voor wie wij bidden, voelen zich door ons gebed gedragen.’ Gods nabijheid werkt helend. Daar mogen we Hem om bidden.  
Van harte uitgenodigd! 

Bevestiging en afscheid ambtsdragers:
Aanstaande zondagavond 20 september wordt broeder Jan van den Akker, Fluitenkruid 27, 3405D bevestigt in het ambt van diaken. We wensen hem wijsheid en liefde van de Heere voor zijn werk in de gemeente. Juist in onze tijd is het ambt van diaken erg belangrijk om uitdeler te zijn van Gods barmhartigheid in onze samenleving! Verder nemen we afscheid van broeder Henk Oskam, Groot Hoefblad 6, 3405DH, we bedanken hem voor het vele werk wat hij als scriba voor de gemeente gedaan heeft en wensen hem Gods zegen toe.  

De boekentafel:
Deze is vrijdag 25 september van 19.30 tot 20.30uur in Maranatha.
U, jij bent hartelijk welkom.

Rommelschuur:
Wilt u komen snuffelen in de rommelschuur, dat kan, graag zelfs want we hebben zoveel leuke spullen, boeken en puzzels. U kunt dan bellen of appen voor een afspraak, dit i.v.m. de corona maatregelen naar André Buyserd met tel. 0348-451606 of 06-10699824 of naar Wil de Wit met tel. 0348-451593 of 06-21606590. Van harte aanbevolen

Collecte:
U kunt uw collectegiften overmaken onder vermelding collecte naar: Hervormde Gemeente Benschop NL80 RABO 0307 103137. De helft zal bestemd zijn voor de diaconie en de andere helft voor de kerk.

Jaarplanning:
Vanaf komend winterseizoen willen we binnen de gemeente graag starten met een jaarplanning. Een jaarplanning is een agenda waarin we alle activiteiten willen opnemen, om zo dubbele boekingen te voorkomen en meer overzicht te creëren. Bijvoorbeeld: (bijzondere) erediensten, koffiedrinken, zingen na de dienst, bijbelstudiekringen, rommelschuur/rommelmarkt, clubavonden, jeugdactiviteiten, kerkenraadsvergaderingen, ouderenmiddagen, gemeentedag enz.

Met elkaar willen we dit document vullen en levend houden, daarom zal het ook steeds opnieuw geüpdatet worden. Het document komt op de website. We willen de agenda online hebben op het moment dat het winterseizoen van start gaat ( 2e helft september). Wil iedereen die op wat voor manier data heeft voor in de agenda deze doorgeven aan Joran en Maria van Vliet? Zij gaan deze agenda coördineren en zijn bereikbaar via jaarplanning@hervormdbenschop.nl. Dank voor ieders medewerking!

Avondmaalszondagen 2020: 13 september en 15 november

Collectemunten en boekentafel: elke laatste vrijdag van de maand van 19.30 tot 20.30, tenzij anders is vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.